МАЈСКИ РОЗИ

470,00 ден 159,00 ден

Прија е млада девојка која е мета на сериски убиец – истиот кој ја убил нејзината сестра пред неколку години. По загубата на нејзината сестра, таа се бори со нарушување во исхраната. Нејзината мајка која е нејзина потпора – жена којашто ништо не може да ја скрши, храбро ја води единствената ќерка која ѝ остана низ животот на различни места со надеж за подобра иднина.

Прија е млада девојка која е мета на сериски убиец – истиот кој ја убил нејзината сестра пред неколку години. По загубата на нејзината сестра, таа се бори со нарушување во исхраната. Нејзината мајка која е нејзина потпора – жена којашто ништо не може да ја скрши, храбро ја води единствената ќерка која ѝ остана низ животот на различни места со надеж за подобра иднина.

Убиецот секоја година ритуално убива девојки во мај – во разни локални живописни цркви и катедрали, оставајќи низа цвеќиња покрај безживотните тела на девојките-жртви.

Во потрага по убиецот вклучени се тројца ФБИ-агенти – истите коишто го расветлија случајот: „Градината на пеперутките“. Овој пат поминуваат низ грозоморни и незаборавни злосторства кои навидум изгледаат невино и се поврзуваат со нивните лични животи. Маја, таканаречена Инара, ѝ нуди помош на Прија да го пронајде убиецот – но дали очајната надеж на Прија за да го фати убиецот на сестра ѝ ќе ја вовлече во стапица помеѓу животот и смртта?

 

Книгата е во издание на издавчка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.