ВЛАДЕТЕЛКА ОД СЕНКА

АвторМ.Ади

450 ден

Иако тој ја имаше најубавата и најмоќна жена, сепак, тој се заљуби во жена чии вештини направија да биде опседнат со неа.

Иако тој ја имаше најубавата и најмоќна жена, сепак, тој се заљуби во жена чии вештини направија да биде опседнат со неа.

Мароко, XI век. На само дванаесетгодишна возраст, Изабела учи за лековитата моќ на билките и станува најпозната билкарка која прави чуда со напивките.

Кога таа оди на пат да ја исполни својата мисија, непознати мажи ја киднапираат и ја продаваат како робинка во нечија палата. Таму таа го запознава најголемиот император Јусуф, во кого е заљубена најмоќната и најубава жена Зејнеб… Дали Изабела може да се натпреварува за љубовта на Јусуф, со најмоќната и најубава ривалка Зејнеб?

Неверојатно патување низ животот на една жена од различна култура, кој е толку живописно оживеан со сите прекрасни мириси и зачини.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХИЛИЧАРИ.

Автори