ПРВАТА КРАЛИЦА

АвторМ.Ади

470 ден

Може ли Кела да се заштити себеси од жената која има моќ да го згази секој што ќе ѝ се испречи на патот?

12 на залиха

Во земја каде што мажите носат превез, една жена го прекрива својот идентитет – се преправа во маж.

Кела е девојка која се крие под машки превез и се преправа во момче: патува и тргува, се трка со камили и секогаш освојува прво место. Кога ќе се открие нејзиниот идентитет, таа е испратена во семејниот пустински камп за да научи женски вештини. Но, Кела копнее по својата слобода и возбудата од патувањата. Кога моќната војска предводена од генерал Јусуф тргнува во света мисија, таа ризикува да се омажи со најмоќниот кој ја освојува цела Северна Африка и со тоа станува соперничка на неговата озлогласена сопруга – кралицата Зејнеб, моќна и љубоморна жена која наоѓа начин сè што ќе посака да го оствари…

Може ли Кела да се заштити себеси од жената која има моќ да го згази секој што ќе ѝ се испречи на патот?

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори