КРВАВА ВЕНЧАВКА

460,00 ден 250,00 ден

Софи е млада вдовица која секое утро се буди со солзи во очите и грутка во грлото – прогонувана од визии од минатото и црни дупки во нејзината меморија. Едно кобно утро, под сомнителни околности, беше пронајдено безживотното тело на шестгодишниот Лео, склопчен, со зглобовите врзани за глуждовите и длабок рез околу вратот од врвка на чевлите на Софи. Таа не се ни сеќава како го убила детето на кому му беше дадилка.

Софи е млада вдовица која секое утро се буди со солзи во очите и грутка во грлото – прогонувана од визии од минатото и црни дупки во нејзината меморија. Едно кобно утро, под сомнителни околности, беше пронајдено безживотното тело на шестгодишниот Лео, склопчен, со зглобовите врзани за глуждовите и длабок рез околу вратот од врвка на чевлите на Софи. Таа не се ни сеќава како го убила детето на кому му беше дадилка.

Стравувајќи дека го изгубила разумот, Софи со некоординирани чекори се впушта во бегство, во потрага по маж кој ќе ѝ овозможи нов идентитет – презиме кое не е извалкано – за да ја извади од длабочините на црната дупка.

Но, некои идеи се пострашни и од оружје.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори