СОВРШЕНИ ОСТАТОЦИ

480,00 ден 159,00 ден

Луѓето кои почнуваат да трчаат често не можат да запрат, сѐ додека не паднат.

На оддалечена планина гори телото на Елејн. Преостанува само да се идентификува почитуваната адвокатка – преку остатоци од заби и еден фрагмент од нејзината облека…

На оддалечена планина гори телото на Елејн. Преостанува само да се идентификува почитуваната адвокатка – преку остатоци од заби и еден фрагмент од нејзината облека.

Во скриена задна соба на една куќа во Единбург, вистинската Елејн вреска во темнината, плашејќи се од нешто кое е многу повеќе од физичка болка.

Инспектор Лук Каланах зад себе остави ветувачка кариера во Интерпол – желен да се докаже на новиот тим во локалното подрачје. И кога едвај стапна во новата канцеларија, случајот за исчезнатата жена прерасна во истрага за убиство, во кој убиецот ги скрива трагите со внимателна прецизност.

После извесно време киднапирана е уште една успешна жена која умот го цени повеќе од телото. Каланах е во трка со времето, или пак тој така мисли?

Судбината на киднапираните жени ќе се покаже многу повеќе изопачена отколку што може да се претпостави.

 

Kнигата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори