ИРЕНЕ

480 ден 200 ден

Гневот е лош советник, кој може да има само еден победник – оној којшто нема што да изгуби.

Командант Верховен живее идиличен живот со неговата прекрасна сопруга Ирене, со која очекуваат дете. Неговата кариера предизвикува публицитет на завидно ниво, сѐ до оној момент кога се појавува брутален сериски убиец…

Командант Верховен живее идиличен живот со неговата прекрасна сопруга Ирене со која очекуваат дете. Неговата кариера предизвикува публицитет на завидно ниво, сѐ до оној момент кога се појавува брутален сериски убиец. Убиецот, желен за слава, реконструира убиства од сцени на класични криминалистички романи.

Медиумите го нарекуваат „Романсиерот“.

Општеството беше негов театар, актери беа реалистични жени кои се смееја или плачеа со вистински солзи. Највалканите области ги претвора во метафора на очајот. Љубовта од неговите сцени добиваше акутен вкус на трагедија. Садизмот, неправдата, суровоста и најлудите фантазии станаа реалност. Потоа следуваа неправда и одмазда, тепање жени и крвави убиства… Помеѓу командант Верховен и убиецот случајот добива нови димензии на личен дуел – пеколно наклонет на надмудрување еден кон друг.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори