ГОЛЕМИОТ СВЕТ

550,00 ден 250,00 ден

Моќен роман кој нуди патување во најмрачните длабочини на човечката психа.

Моќен роман кој нуди патување во најмрачните длабочини на човечката психа.

Брачниот пар Луј и Анџела Пелетје имаат четири деца:

Буцко, богат наследник, човек кој не може да ги контролира своите емоции надвор, психички нестабилен… Тој се жени со Џеневив, амбициозна и немилосрдна жена, желна да му го покаже богатството на целиот град.

Етиен, убав млад човек кој се сели во Индокина каде што и најмал цент вреди многу повеќе од човечкиот живот… Таму тој добива високо функционерско место и ја открива цената на моќта.

Франсоа, емпатичен новинар кој верува на секој човек, тој верува на сите и ја чувствува болката на страдалниците, затоа нема здрав разум и се впушта во многу опасна цел.

Елена, заведена и искористена од својот професор… Таа ги поврзува конците од судбината на нејзиното семејство и сфаќа дека никој не е безгрешен…

Приказна за едно навидум идилично семејство однадвор, а дисфункционално однатре.

Книгата е во издание на издавчка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори