РЕБЕКА

600 ден 250 ден

„Ребека“ ќе живее засекогаш, бидејќи допира еден важен нерв длабоко закопан во потсвеста на читателот.

„Синоќа сонував дека повторно бев во замокот Мандерли…“

Сиромашна девојка која нема семејство и работи за богата госпоѓа, на едно патување во Франција запознава згоден вдовец чиј предлог ќе ја изненади и ќе ѝ го промени животот.

Девојката го прифаќа предлогот и се преселува во замокот Мандрели каде му станува сопруга на вдовецот Максим. Но, споменот на неговата покојна сопруга Ребека постојано го оживува куќната помошничка г-ѓа Денверс поради своја лична причина. Со морничав приказ што ѝ го стега срцето, втората сопруга чекори во сенката на нејзината претходничка: одлучна да ги открие најмрачните тајни и разорни вистини за првата сопруга на Максим – покојната и опседнувачки убава Ребека.

Заразна приказна за една млада жена обземена од љубов и борба да го пронајде својот идентитет.

„Ребека“ ќе живее засекогаш, бидејќи допира еден важен нерв длабоко закопан во потсвеста на читателот.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.