ДЕВОЈКАТА СО СЕДУМ ИМИЊА

490,00 ден 250,00 ден

Вистинска приказна за една храбра и исклучителна жена која успева да помине низ пеколот и назад.

Вистинска приказна за една храбра и исклучителна жена која успева да помине низ пеколот и назад.

Како дете кое расте во Северна Кореја, Хјонсео Ли е една од милионите жители на кого ѝ е испран мозокот од таинствениот и брутален тоталитарен режим. Нејзиниот дом е на самата границата со Кина. Таа кога и да погледне на другата страна, мечтае за поубав живот. Со оглед на репресијата, сиромаштијата и гладот на кои таа е сведок, сфаќа дека нејзината земја не е како што ѝ е кажано – „најдобрата на планетата”.

На седумнаесетгодишна возраст, таа одлучува да избега од Северна Кореја и власта ѝ забранува да се врати дома. Бидејќи гласините за нејзиното бегство се раширени, таа и нејзиното семејство можат да добијат казна: затвор, тортура или јавно погубување. Хјонсео е принудена да остане во Кина и брзо учи кинески за да преживее.

Дванаесет години подоцна, се враќа на границата со Северна Кореја со храбра мисија – да ги земе со себе мајка си и брат ѝ на едно од најтешките, најскапите и најопасни патувања што може некој да ги замисли.

Приказна за една самоуверена и храбра жена која триумфира со нејзиниот извонреден дух.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори