ЦРНАТА КНИГА

490,00 ден 250,00 ден

Како може некој кој е мртов четириесет години да е киднапиран и да крвави?

Како може некој кој е мртов четириесет години да е киднапиран и да крвави?

Поранешниот инспектор Унаи (Кракен), добива анонимен повик кој го менува она што тој мисли дека го знае за неговото семејно минато. Тој има само една недела да ја пронајде легендарната Црна книга – ексклузивна библиофилска скапоценост. Ако не успее, мајка му која со децении почива на гробиштата ќе умре.

Како е можно тоа?

Кракен е во трка со времето. Тој го следи најважниот крими-профил во неговиот живот, оној кој може засекогаш да му го промени минатото. Што ако неговата мајка е најдобриот фалсификатор на антички книги во историјата – што тој би презел?

Книга која ќе ве воведе во светот на библиофилијата и ќе ве држи во неизвесност од првата, па сè до последната страница.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.