АНГЕЛОТ НА ГРАДОТ

500 ден

За некого е ангел, а за други ѓавол…

На шест калуѓерки им се дадени шест пиштоли во рацете, секоја од нив има задача да пука во таа наспроти неа, без ниту една од нив да остане жива. Во овој обред е вклучена и калуѓерката која е најдобар фалсификатор на сите времиња – мајката на инспекторот Унаи – Итака.

За некого е ангел, а за други ѓавол…

На шест калуѓерки им се дадени шест пиштоли во рацете, секоја од нив има задача да пука во таа наспроти неа, без ниту една од нив да остане жива. Во овој обред е вклучена и калуѓерката која е најдобар фалсификатор на сите времиња – мајката на инспекторот Унаи – Итака.

Унаи се наоѓа на најзагадочниот крстопат во својот живот, тој треба да избере помеѓу мајка му или жената со која основа семејство…

Прошетка низ Венеција каде легендите за вознемирувачката фигура – половина ангел, половина демон – ги придвижуваат нишките на вртоглавиот заплет, полн со љубов кон уметноста и потрага по сопствениот идентитет.

Книгата е втор дел, продолжение на „Црната книга“.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.