УМОТ НА УБИЕЦОТ

490,00 ден 200,00 ден

Дали минатото може да остане само минато?

Дали минатото може да остане само минато?

Три женски тела се пронајдени балсамирани – позираат како да се живи. ФБИ ја ангажира Зои која е форензички психолог и профилер, да ја истражи фантазијата која е камен-темелник на секој убиец и да ја пробие психата на убиецот ‘кој сака да игра со кукли со човечка големина’.

Зои е фокусиран профилер кој продира и во најкомплексните човечки умови. Таа во соработка со нејзиниот партнер, Татум, кој не почитува правила, имаат задача да ја анализираат психата на серискиот убиец и да ги отплеткаат неговите извртени фантазии: да ги претвора жените во статуи. И кога само ќе помислат дека конечно го пробиле умот на убиецот, три незабележливи пликови откриваат застрашувачка врска поврзана со детството на Зои и убиствата. Колку некој е поочаен, толку станува поопасен… одеднаш случајот добива пресврт – ловецот станува плен.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори