СВЕТЛО ВО ТЕМНИНАТА

490 ден 200 ден

Маестрален лирски трилер кој ќе ве води на незапирливо патување низ процепите на човечката психа: помеѓу доброто и злото, темнината и светлината на човечкиот ум.

Нејзиното животно искуство со анксиозноста ја направи најдобра докторка за лекување на тинејџери.

Кога Клои имаше дванаесет години, шест тинејџерки исчезнаа во нејзиниот град. До крајот на летото нејзиниот татко е уапсен и веднаш осуден на затворска казна. Клои и остатокот од нејзиното семејство остануваат да се борат со вистината и се обидуваат да продолжат напред – да се справат со последиците.

По дваесет години Клои е психолог и се подготвува за својата свадба. Никој не знае чија ќерка е и таа има намера така и да остане. Конечно го добива спокојот за кој толку напорно се труди. Меѓутоа, понекогаш таа се чувствува без контрола над сопствениот живот, како и проблематичните тинејџерки кои се нејзини пациентки. И кога мисли дека минатото е зад неа, исчезнува уште една атрактивна девојка, па друга и тоа застрашувачко лето повторно ја враќа назад во темнината… Дали таа е параноична и гледа паралели што не постојат или пак некој знае која е таа?

Маестрален лирски трилер кој ќе ве води на незапирливо патување низ процепите на човечката психа: помеѓу доброто и злото, темнината и светлината на човечкиот ум.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.