ТАЈНИ ЧУВАНИ ДО ГРОБ

500 ден

Мариса има минато полно со тајни и сегашност полна со лаги. Сите ја знаат, но никој не ја познава. Кога Мариса е пронајдена брутално убиена, нејзината четиригодишна ќерка Хејли е потпрена на крвавите гради на нејзината мајка – повредена, но жива.

Мариса има минато полно со тајни и сегашност полна со лаги. Сите ја знаат, но никој не ја познава. Кога Мариса е пронајдена брутално убиена, нејзината четиригодишна ќерка Хејли е потпрена на крвавите гради на нејзината мајка – повредена, но жива.

Тони Мендез, ФБИ агент и врвен профилер се сoочува со загатка од парчиња кои не се вклопуваат. Во истрагата му помага и Ана, која студира детска психологија. Таа ја проучува детската психа по трауматични настани, со надеж дека детските спомени функционираат на ист начин како на возрасните и нема да останат под влијание на емоции – искривени спомени.

Мендез и Ана ги лупат слоевите од животот на Мариса и шокантната вистина што ја откриваат ги доведува дирекно во лице со убиецот кој чува неверојатната тајна: Мариса никогаш не постоела…

 

Книгата е во издание на издавчка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори