ИСЧЕЗНАТА

530 ден 250 ден

Зошто една полицајка сака да ослободи убиец кој не го ни познава?

Откако Сара исчезна, нејзината сестра Трејси станува детективка со надеж дека ќе ја пронајде. Но и по дваесетгодишна потрага, сите индиции ја водат во ќор-сокак.

Кога поротата случајот го затвора како убиство и осудува човек кој не кажува каде е телото… и покрај предупредувањата од колегите, Трејси ја презема истрагата во свои раце. Таа не верува дека тој човек е убиец и се обидува да ја дознае вистината: каде е нејзината сестра и зошто тој човек го сметаат за убиец без да каже каде е телото?

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.