ПАЦИЕНТКАТА ШТО МОЛЧЕШЕ

450,00 ден 300,00 ден

Пациентка, којашто никогаш не прозборела, на својот психијатар го шепнува името на сопругот на нејзината докторка – зошто?

Пациентка, којашто никогаш не прозборела, на својот психијатар го шепнува името на сопругот на нејзината докторка – зошто?

Рина е најуспешната докторка психијатар, таа има начин како да се справи со најпроблематичните пациенти, па дури и оние што молчат. Само таа знае како да ги наведе да се отворат пред неа.

Кога една од нејзините пациентки ќе изврши самоубиство, Рина ја губи сета доверба во себе и нејзиниот брак се распаѓа, чувствувајќи се изгубено. Кога на Одделот за психијатрија е примена нова пациентка Ејми, таа не прозборува ниту еден збор и одбива да соработува – неа ја сметаат за најтежок пациент. Тогаш Рина решава да ги примени своите способности и да ја натера Ејми да прозбори за да си го врати угледот… Таа е шокирана кога Ејми ѝ шепнува список со имиња, а името на нејзиниот поранешен сопруг е едно од нив. Од каде оваа пациентка го познава поранешниот сопруг на Рина? Рина е во потрага по одговори…

Психолошки трилер со многу пресврти што нема да знаете во што и кому да верувате.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори