УБАВАТА СУЛТАНКА

450 ден

Само таа знаеше како да ја разгори страста на најмоќниот и стана единствената Французинка – царица на Отоманската империја. Со ораторски вештини, за само пет дена, Ејме го освои срцето на султанот и нејзиниот живот драматично се смени, а со тоа и нејзиното име Накшидил, што значи „извезена на срцето”.

67 на залиха

Само таа знаеше како да ја разгори страста на најмоќниот и стана единствената Французинка – царица на Отоманската империја. Со ораторски вештини, за само пет дена, Ејме го освои срцето на султанот и нејзиниот живот драматично се смени, а со тоа и нејзиното име Накшидил, што значи „извезена на срцето”.

Таа го направи невозможното возможно: ја погази вековната традиција и за прв пат христијанка застана на престолот на најголемата Отоманска империја и стана султанка. Поради наклонетоста на султанот во борба за моќ, многу лукави и мудри жени стануваат нејзини немилосрдни ривалки и ѝ изготвуваат опaсни заговори… Дали нејзиното знаење може да го надмине нивното?

Две историски приказни длабоко испреплетени за двете најголеми светски империи, една за „Убавата султанка”, а друга за нејзината братучетка Роуз, кои и двете беа предодредени да станат кралици… Едната покрај императорот Наполеон Бонапарта, а другата одзади.

Книгата е втор дел, продолжение на Убавицата од харемот.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори