САШЕНКА

650,00 ден 400,00 ден

Приказната за Сашенка се крие половина век, сè додека еден историчар не навлезе во приватните архиви на Сталин и ја разоткрие вистината.

Таа ужива репутација на заводничка.

Заводлива и лукава, инфилтрирана во тајните служби на Сталин. За неа тајноста е фетиш…

Русија, 1916 година. На само шеснаесет години убавата и тврдоглава Сашенка се инфилтрира во партија како тајна агентка, додека нејзината мајка се забавува со Распутин. Дваесет години подоцна, Сашенка има моќен маж политичар и таа станува недопирлива. Но, таа тука не застанува, се впушта во замрзнатата ноќ да ја одигра својата улога во опасна игра на заговор и заведување.

Приказната за Сашенка се крие половина век, сè додека еден историчар не навлезе во приватните архиви на Сталин и ја разоткрие вистината.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.