САБИНА

490,00 ден 200,00 ден

Роман полн со пресврти кој го одзема здивот. Приказна за храброста, страста и предавството, која нè пренесува директно во магичната Фиренца во најинтригантниот период од историјата – враќањето на моќта на Медичи.

Сиромашна и без мираз, таткото на Сабина ја принудува да се омажи за богат аристократ. Животот на Сабина драстично се менува кога од периферно гратче на Италија, таа се сели во прекрасната Фиренца и станува богата вдовица. Патријархалното општество во Фиренца е полно со тајни – жените кои не ги следат правилата се соочуваат со последици. Младата вдовица наоѓа начин дискретно да ги задоволи своите страсти.

Иако богата однадвор, таа е празна однатре – сонува за иднина исполнета со љубов без предрасуди. Сабина се спријателува со моќниот и интригантен Лоренцо Медичи и почнува да го посетува неговиот блескав дворец, каде што се собираат многубројни талентирани уметници и моќни политичари. Нејзината интелигенција и ѓаволски добар изглед ѝ даваат занесен шарм на кој тешко може да се одолее. Но, едно неочекувано предавство ја остава Сабина пред потенцијален скандал и таа е принудена да ги собере парчињата од нејзиниот уништен живот само да го спаси својот углед.

Роман полн со пресврти кој го одзема здивот. Приказна за храброста, страста и предавството, која нè пренесува директно во магичната Фиренца во најинтригантниот период од историјата – враќањето на моќта на Медичи.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори