ОД СИРАК ДО ЅВЕЗДА

460,00 ден 159,00 ден

Автобиографски роман за ранливата жена со ледено срце, кој е многу покомлексен од гламурозната божица што ја прикажува екранот.

„Повеќето мажи ја оценуваат жената според тоа колку повеќе ги повредила, а не според тоа колку ги усреќила.“

Мерлин Монро трогателно ја раскажува нејзината семејна историја за животот на нејзината мајка која завршува во ментална институција и нејзиното детство како сирак во дури девет згрижувачки семејства… И покрај тешкото детство и многуте неуспешни обиди да стане актерка, таа никогаш не се откажува од својот сон: ‘да живее во свет со светли бои’. Чита многу книги и поминува многу курсеви. И кога конечно се вивнува на врвот во Холивуд – место каде што ќе ти платат илјада долари за бакнеж, а педесет центи за твојата душа, таа наоѓа љубов…

Автобиографски роман за ранливата жена со ледено срце, кој е многу покомлексен од гламурозната божица што ја прикажува екранот.

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.