НИКОГАШ ПОВЕЌЕ НЕМА ДА МЕ ВИДИШ

470 ден 200 ден

Историска сага за љубовта и омразата, простувањето и храброста на една жена која успева да ги надмине животните бариери и да пробие нови патишта кои водат директно до успехот.

Кога сопругот на Бети се враќа од војна тешко повреден и неприсебен со физички и психички лузни, тој повеќе не е човекот што таа некогаш го сакаше. Нејзиниот живот станува тежок и горчлив, таа знае дека нејзиниот брак е осуден на пропаст. Кога разорна бура го зафаќа нивното мало рибарско село и го загрозува нејзиниот живот, таа на тоа гледа како можност – да отиде што подалеку каде што никој не ја познава и одново да започне нов живот.

Искористувајќи ја ситуацијата, се впушта во бегство вооружена со нов идентитет, без пари и сама. Набрзо потоа открива дека започнувањето нов живот е многу потешко отколку што можеше и да замисли. Таа се наоѓа на крстопат помеѓу минатото и сегашноста – приземноста и мечтата. Но, дали сепак конечно заслужи да ја пронајде среќата и мирот по кој копнееше?

Историска сага за љубовта и омразата, простувањето и храброста на една жена која успева да ги надмине животните бариери и да пробие нови патишта кои водат директно до успехот.

 

Книгата е во издание на издавчка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори