АРАПОТ

490,00 ден 200,00 ден

Приказна за еден млад човек заробен помеѓу две различни општества – каде што давањето без љубов нема вредност и земањето без благодарност нема вкус.

Во земја каде што добрата репутација вреди повеќе и од љубовта, еден млад човек паѓа во искушение…

Џозефин е млада Филипинка која работи како куќна помошничка во угледно семејство во Кувајт. Амбициозна и полна со надежи, таа слепо се заљубува во младиот и амбициозен господин во куќата. По кратка љубовна врска, таа останува бремена и тајно се венчаат. Потоа набрзо им се раѓа син. Но, работите не одат според планираното: нејзиниот сопруг ја напушта и ја враќа дома во сиромаштија на местото од каде што таа потекнува, заедно со нивниот син Хосе.

Како што расте Хосе, живее во надеж дека еден ден ќе се врати во ветената земја на неговиот добар и угледен татко. Но, дали неговото семејство ќе ги исполни неговите очекувања?

Приказна за еден млад човек заробен помеѓу две различни општества – каде што давањето без љубов нема вредност и земањето без благодарност нема вкус.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.