ГЕРМАНСКАТА ЖЕНА

550,00 ден 300,00 ден

Срцепарателна приказна за љубовта, семејството и за изборите што луѓето ги прават кога се најслаби. Кели Ример пишува со длабоко сочувство за човечките слабости.

Таа не беше родена да се вклопи каде било, туку да се истакне.

Берлин, 1930 година. За време на војната, Софи и нејзиниот маж кој е научник се принудени да „играат“ според правилата на Хитлер. Само поради брилијантниот ум на Јирген, тие живеат во замок со слуги и дадилки, нивната љубов цвета, но сепак, не се среќни.

По дваесет години, животот во целост им се менува. Јирген станува најистакнат научник, но Софи се уморува да ја игра „играта”, која не е по нејзина волја. Таа сака да живее поразличен живот од оној што ѝ е наметнат, живот кој може да ги стави нивните животи во опасност… Дали вреди да го ризикува својот живот и животот на нејзините најмили, само за да ја постигне целта?

Срцепарателна приказна за љубовта, семејството и за изборите што луѓето ги прават кога се најслаби. Кели Ример пишува со длабоко сочувство за човечките слабости.

Книгата е во издание на издавчка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори