ИЗГУБЕНАТА ЌЕРКА

480 ден

Топла приказна за мајчинската љубов која го менува животот на своето дете.

Дали би се оддалечиле од сопственото дете само за да му овозможите спокоен живот?

Животот на Рејчел не е совршен, но таа е среќна. Живее идиличен живот со својот сопруг и нивната ќерка Бека – која прави срцето да ѝ експлодира од љубов. Но еден погрешен потег ѝ униши сѐ што таа некогаш градела. Рејчел ја напушта куќата и нејзиното семејство кое толку многу го сака. Срцето ѝ е скршено – ја изневери довербата на нејзината ќерка Бека.

Повеќе ништо не е важно бидејќи ништо не е толку лошо во споредба со она што таа однатре го чувствува. Секој ден живее со вина која сѐ повеќе натежнува и се обвинува за животот што некогаш го имаше и го изгуби. Таа не може да си прости и секој знае дека тоа што го доби, го заслужи. Но, одеднаш таа сфаќа дека работите не се такви какви што мислеше дека се и нејзиниот сопруг не е оној кој мислеше дека е: вистината за која толку многу се казнуваше е изградена од песок кој се лизга – ќерката која толку многу ја сакаше неправедно е одделена од неа…

Кога срцето на една мајка е ставено на тест: колку болка може да издржи за повторно да си го врати своето дете – резултатите се зачудувачки.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Categories:,
Автори