РАБОТИТЕ ШТО НЕ МОЖЕМЕ ДА ГИ КАЖЕМЕ

490,00 ден 200,00 ден

Срцепарателна сага за една голема љубов која го пара срцето и повторно го шие.

Во 1942 година за време на Втората Светска војна, во Полска, Томаш ја запроси Алина. Од тогаш таа го мереше времето до секое следно видување. Но, откако нацистите го окупираа местото, тие наоѓаа нови длабочини на суровост…

Во 1942 година, за време на Втората Светска војна, во Полска, Томаш ја запроси Алина. Оттогаш таа го мереше времето до секое следно видување. Но, откако нацистите го окупираа местото, тие наоѓаа нови длабочини на суровост. Неа ѝ преостана само да го мери просторот помеѓу очајот и надежта за животот на нејзиниот сакан – Томаш.

Во 2019 година, на Алис, внука на Алина, целосно ѝ се промени животот кога на нејзиниот син му е дијагностициран  аутизам. Таа прави сѐ за да го зачува својот брак.

Но, кога нејзината баба е хоспитализиран, скриена кутија со тајни открива излитена фотографија, мал кожен чевел и писмо кое води директно во Полска, во потрага по минатото кое нејзините претци го носеа како багаж.

Ткаенината на нивните животи полека се раздвојува откривајќи една вистина којa беше тешко да се каже и една голема љубов која го параше срцето и повторно го шиеше.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Автори