КЛУЧОТ НА САРА

200,00 ден460,00 ден

Екранизирана сторија за животот на две семејства поврзани со една тајна.

Париз, 1942 година

Сара, десетгодишна Еврејка е брутално упасена од француската полиција, заедно со нејзината мајка и татко…

Париз, 1942 година

Сара е десетгодишна Еврејка брутално упасена од француската полиција заедно со нејзината мајка и татко.

Очајна да го заштити својот четиригодишен брат го заклучува во шкаф – со надеж да се врати по него во текот на денот.

Париз, 2002 година

Џулија, американска новинарка, по повод шеесетгодишнина од постоењето на „Вел ‘д’ Хив“ добива задача да напише статија за конвојот кој одведе илјадници еврејски мажи, жени и деца во логори, директно до последната станица – смртта.

Беа потребни многу солзи да се измие црнината од минатото на Франција и гравирани фаќели да ја осветлат темната патека на иднината.

Емотивно интезивен роман кој ја открива вината што ја носат долго закопаните тајни и штетата што може да ја предизвика вистината кога конечно ќе се разоткрие.

 

Книгата е во издание на издавачка куќа КНИГОХОЛИЧАРИ.

Прегледи од Корисници

Сеуште нема прегледи.

Бидете првиот кој дал мислење за книгата “КЛУЧОТ НА САРА”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *